Η ομάδα μας  δουλεύοντας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά μας ως πολίτες της Ε.Ε.  συζήτησε στις συναντήσεις του Φεβρουαρίου-Μαρτίου το κοινωνικό θέμα της βίας που ασκείται με διάφορους τρόπους στις γυναίκες . Ασχολήθηκε και με τα πορίσματα για τις επιπτώσεις της πανδημίας  του ΕΚ ,το οποίο θέτει μια αισιόδοξη οπτική βάζοντας στόχους που αφορούν  στην τηλεργασία, την ψυχική υγεία, την ισότητα και την παροχή μη αμειβόμενης φροντίδας  (https://www.europarl.europa.eu/news/el/headlines/priorities/pagkosmia-imera-tis-gunaikas-2022)  .

 Στις 15 Μαρτίου  η ομάδα  EPAS του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας, σε συνεργασία με το ΓΕΛ Αυλωναρίου ως σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπ. Κοινοβουλίου, έκανε το αφιέρωμά του στις Γυναίκες με καλεσμένη την ευρωβουλευτή κα  Ελίζα Βόζενμπεργκ. Το θέμα επικεντρώθηκε γύρω από την έμφυλη βία. Η κα ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ ανέλυσε εμπεριστατωμένα τα αίτια της έμφυλης βίας και παρουσίασε τις πολιτικές προστασίας της ΕΕ, αυτές που προχωρούν τα δικαιώματα των γυναικών και που εκπαιδεύουν στην ισότητα. Γοητευτική ομιλήτρια, υποσχέθηκε κι άλλη συνάντηση αν της ζητηθεί, για να γίνει περισσότερη συζήτηση!

 Οι junior ambassadors του σχολείου μας παρουσίασαν στην αρχή της διαδικτυακής εκδήλωσης σύντομη εργασία “Η βία κατά των γυναικών μέσα από την Τέχνη”. Με αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα, πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες, βίντεο αρτ, μουσική κατήγγειλαν αίτια και μορφές της γυναικείας κακοποίησης.